Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! “ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ! ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ! ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ…

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στους Έλληνες για το «σήμερα».
12. “Με άλλους θα κοιμηθήτε και με άλλους θα ξημερώσετε”.
13. “Θα ιδήτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι”.
14. “Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θαρθούν να κατοικήσουν σε σας”.


Greece Migrants


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τους λαθραίους εισβολείς(1714-1779)
«Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστιν σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι»

2-lezanta (1)
 Ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Κοσμά
Η πολυσυζητημένη και καταξιωμένη μορφή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του εθναποστόλου και νεομάρτυρος της Εκκλησίας μας, είναι βαθειά χαραγμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ο διδάχος των σκλάβων δεν υπήρξε μόνον η γενναία μορφή που παρηγορούσε, ενίσχυε τον καταδυναστευόμενο λαό μας και κρατούσε άσβεστο τον πόθο για την ελευθερία του. Και σήμερα, εις τον αγώνα της αποστασίας, ο λαός μας συγκινείται και ενθουσιάζεται από την αγία μορφή του νεομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού- και σήμερα αναζητά τις διδαχές του και ενθυμήται τις προφητείες του – και τρέφεται από τα κυρύγματά του και ωφελείται πνευματικώς.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Πρόρρησις των μελλόντων
Τα γνωρίσματα της βιβλικής προφητείας παρουσιάζουν υπό κλίμακα και οι προφητείες του Αγίου Κοσμά. Συμπλέκονται δηλαδή με ιστορικά γεγονότα και λαμβάνουν ως μάρτυρες διάφορα σημάδια, κυρίως σταυρούς, που έστηνε ο ίδιος. Θα αναφέρουμε μερικές τέτοιες προφητείες, οι οποίες μαρτυρούνται αναμφισβήτητα, αν και είναι από τις πλέον άγνωστες. Οι δύο πρώτες είναι ανέκδοτες, η τρίτη και η τέταρτη δεν έχουν επισημανθεί, όσο γνωρίζουμε, από άλλον ερμηνευτή, την δε πέμπτη θεωρούμε κατ’ εξοχήν χαρακτηριστική της προφητικής νοοτροπίας του Αγίου Κοσμά…
Greece: Refugees in Idomeni
 Οι Προφητείες Του
1. “Αυτό μια μέρα θα γίνη Ρωμαίϊκο και καλότυχος όποιος ζήση σε εκείνο το βασίλειο”.
(Συνήθιζε να λέγη εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθηρώθησαν).
2. Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσης όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια!”.
(Είπε την προφητεία αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τούς χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).
3. “Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες η τρεις μέρες θα υποφέρετε”.
(Ελέχθη εις την περιφέρειαν Σιατίστης)
4. “Το ποθούμενο θα γίνη στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας”.
(Ελέχθη εν Χειμάρρα).
5. “Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστιν σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι”.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στους Έλληνες για το «σήμερα».
12. “Με άλλους θα κοιμηθήτε και με άλλους θα ξημερώσετε”.
13. “Θα ιδήτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι”.
14. “Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θαρθούν να κατοικήσουν σε σας”.
http://www.makeleio.gr/?p=564198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου